Adam Bhala Lough

Adam Bhala Lough

Reżyser i scenarzysta, uznany przez „Filmmaker Magazine” za jednego z 25 niezależnych twórców, na których należy mieć oko. Płynnie porusza się między dokumentem a fabułą. Swobodnie łamie granice gatunków. Za najważniejsze w filmowej narracji uznaje ciekawą historię i interesujących bohaterów. Zafascynowany jest dialektyką życia prywatnego i scenicznego wizerunku artystów, muzyków, celebrytów.

Filmografia:
2002 Bomb the System  
2007 Weapons
2008 The Upsetter: The Life and Music of Lee Scratch Perry
2009 The Carter
2013 The Motivation
2015 Motivation 2: The Chris Cole Story
2015 Hot Sugar i jego bezduszny świat / Hot Sugar's Cold World