K8 Hardy

K8 Hardy

Artystka, performerka i reżyserka mieszkająca w Nowym Jorku. Jej performance, zdjęcia, ziny i wideoklipy (m.in. klip Le Tigre Lesbians on Ecstasy and Men) pokazywane były w Whitney Museum of American Art, MoMA PS1, Tate Modern czy Halle für Kunst und Medien w Grazu.

Filmografia:
1998 Ants in Her Pants
2002 Les N Ray 2002 (video clip)
2002 Disquiet
2005 New Report (short)
2005 New Report Morning Edition
2006 New Report Artist Unknown (short)
2007 Sisters in the Struggle (short)
2009 Off Our Backs (short)
2016 Fatałaszkument / Outfitumentary